Romānă |   

Let`s Do It, Romania!

sub un oarecare pod din Sacadate [ VOLUNTARIAT ]

Asa cum ne-am promis, sambata, 25 Septembrie 2010 am reusit sa ne mobilizam cativa dintre membrii clubului pentru a participa la ziua curateniei, din cadrul proiectului "Let`s do it, Romania!".
Impreuna cu prietenii de la Crucea Rosie Sibiu si cu alti voluntari sibieni am atacat doua puncte de pe harta "mormanelor", unul la marginea satului Sacadate si celalalt la Porumbacu de Jos, doua locuri infectate de gunoaie de tot felul, care ne-au dat o imagine clara a gradului de inconstienta a oamenilor de aici. PET-uri (majoritare), sticle, conserve, pampersi, haine, cauciucuri, televizoare, piscine gonflabile, doze de bere, pungi, ligheane, tot felul de resturi si-au gasit sfarsitul in albia raului de la marginea satului.

Primul contact l-am luat la marginea satului Sacadate, la baza unui podet pe sub care inca mai curgea un fir de apa. Sub o padure de urzici si soc si-au facut aparitia multe straturi de gunoaie, cred ca asezate acolo de ani buni. Un pic mai jos, un camp care pe vremuri era cultivat (dupa cum spunea o batrana) ascundea de asemenea mai multe straturi de deseuri, bine ancorate in vegetatia care incerca sa le cucereasca. Rezultatul: aproape o suta de saci de gunoaie, si regretul ca nu am putut elimina intreaga groapa de sub pod, care necesita desigur un excavator gigantic.

Am plecat la a doua tinta a zilei, comuna Porumbacu de Jos, pe marginea drumului european E68 Sibiu-Brasov. Raul care traversa locul era pur si simplu infectat de deseuri, unele aflate chiar sub arbusti crescuti spontan. Ne-am mirat cum de mai avea loc sa curga aceeasi apa care incerca sa spele ceea ce au murdarit oamenii, dar fara succes. Intr-un final am reusit sa golim complet albia pe circa 200m, umpland pana la refuz peste saptezeci de saci, care au format o gramada impunatoare pe marginea soselei. Poate unii trecatori le vor vedea si se vor gandi de doua ori inainte de a scapa din mana o sticla sau o hartie.

Poate . . .

Multumiri Oanei, lui Radu si Cristinei, precum si coordonatorului Razvan, dar si celorlalti voluntari cu care ne-am intalnit, aceiasi oameni pe care ii cunoastem deja, de la diferite cluburi si asociatii sibiene, care au in fond acelasi scop, de a respecta natura.

Ā 

Mihai


Imagini

foto: Razvan Dragomir Let`s Do It, Romania! foto: Razvan Dragomir Let`s Do It, Romania! foto: Razvan Dragomir Let`s Do It, Romania! foto: Razvan Dragomir Let`s Do It, Romania! foto: Razvan Dragomir Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! Let`s Do It, Romania! foto: Razvan Dragomir

« inapoi

 
Activitatile Clubului
 
Galerie Imagini
Noi si masinile noastre Aro la apa! Noi si masinile noastre Video Video Eurotrial Rasnov 2010
 
 
 
  Parteneri
CLUB 4x4CONSTRUCTII S.A. SibiuAsociatia We Help SibiuSCANDIA FOODBOROMIRCrucea Rosie SibiuI.S.U. SibiuSALVAMONT SIBIUServiciul Public de Ambulanta SibiuCentrul Chinologic SibiuC.N.O.R.Sponsori
GTC AUTOArhimusKXLHostVision Romania
ACASĂ · NOUTĂŢI · DESPRE NOI · ACTIVITATI · MEMBRI · GALERIE · PARTENERI · CONTACT   Web Design    
© 2024 Offroad Club Sibiu. Toate drepturile sunt rezervate. Realizat de hostvision.ro.
ABC Domenii CityMaps