Romānă |   

Prolog APUSENI 2011 - 15-17 aprilie

Asa ne imaginam noi [ OFFROAD ]
Iata ca sosirea primaverii (asa am crezut noi) ne-a indemnat la o recunoastere a unor zone pe care ne propusesem sa le parcurgem in vara, mai pe indelete. De aceea am si numit-o prolog.
Astfel, ne-am hotarat rapid si ne-am vazut in masini, imaginandu-ne deja peisaje largi si linistite, paduri de netrecut cat vezi cu ochii, pesteri misterioase si pline de secrete cu ape limpezi cautandu-le intrarea.Vedeam deja plaiuri lungi cu salase uitate pe culmi, vai adanci rupte de puteri pe care nu le putem imagina.

Ce am gasit?

Peisajele de nota 10, un relief inselator si foarte agitat, drumuri la tot pasul indemnandu-ne la parcurs, poteci care cautau nenumaratele pesteri, in care apele intrau linistite printre coloane de gheata, culmi lungi cu poieni pictate de branduse.
Am mai aflat surprinzator de multa zapada, care ne-a cam impiedicat sa ne tinem de planurile de acasa, prapastii ametitoare si pante provocatoare, noroi la discretie si o vreme cu de toate.

Ce nu ne-a placut sa gasim?

Multe, foarte multe paduri distruse de exploatari necontrolate, unele chiar in zone de protectie naturala, unde intre noi se asternea o liniste de mormant, precum imaginile care ne defilau prin fata ochilor.
Am mai vazut multe, foarte multe gatere si stive de scanduri, rasfirate la tot pasul, care descriau macelul.
Si multe, foarte multe drumuri de exploatare care strabateau campurile de batalie dintre om si natura, cu rani ireversibile pentru cea din urma.

Ce nu am gasit?

Puietii care ar fi trebuit sa inlocuiasca pe acei batrani, animalele salbatice alungate deja de zgomotele TAF-urilor, panourile informative care ar trebui sa trezeasca in oameni macar constiinta unei protejari minimale.Am ramas cu gustul amar si certitudinea ca data viitoare cand ne vom intoarce vom gasi mai putina padure, mai multe gatere si camioane de lemne si mai multi oameni multumiti ca au aranjat frumos stivele de scanduri.


Cum am zice, NOROC BUN, NATURA!


ALBUM FOTO

Downloads

APUSENI 15-17 aprilie 2011.kml
descarca fisier | dimensiune: 315,51Kb

Imagini

Si am plecat in mare graba Cu uneltele potrivite Incet, incet, peisajul dominant devine cel stivuit frumos pe marginea drumului. Noi am crezut ca atat este. Urcam, si pe nesimtite lumea devine alba Alba, alba Pana cand decidem ca e pacat sa deranjam neclintirea naturii Si am facut cale intoarsa Am vrut sa regasim primavara Care discret ni s-a aratat Iata ca ne-a revenit si voia buna Si iar la drum Chiar daca aparatele ziceau invers Nu au lipsit momentele de odihna Si nici cele de extaz Natura este prezenta peste tot Perspectivele surprinzatoare Si viata inca linistita Am mai cautat si obiective mai celebre - Scarisoara Scarisoara Scarisoara Foamea ne-a indemnat la un popas binemeritat S-au adunat multi .. sa admire peisajul Am avut forte proaspete si pentru mersul pe jos Am pasit cu mare grija Si ne-am minunat, tot cu mare grija Cautand Focul Viu am descoperit Pestera Neagra, care nu este mai prejos. Dar e tare jos Pesteri si forme deosebite la tot pasul Numai bune de fotografiat Mici probleme de estetica Si totul parea de neclintit Si inghetat Bucuria ne-a fost curmata brutal de urmele trecerii omului Lipseau paduri intregi care greu au crescut pe un astfel de teren dificil. Ar trebui sa deschidem larg ochii Ar fi bine sa gasim masurile potrivite Sa nu ne para rau mai tarziu Poate ca apa sa le spele pe toate, dar poate nu...

« inapoi

 
Activitatile Clubului
 
Galerie Imagini
23.05.2010 Aro la apa! Noi si masinile noastre Noi si masinile noastre Noi si masinile noastre suzeta la 70 km/h
 
 
 
  Parteneri
CLUB 4x4CONSTRUCTII S.A. SibiuAsociatia We Help SibiuSCANDIA FOODBOROMIRCrucea Rosie SibiuI.S.U. SibiuSALVAMONT SIBIUServiciul Public de Ambulanta SibiuCentrul Chinologic SibiuC.N.O.R.Sponsori
GTC AUTOArhimusKXLHostVision Romania
ACASĂ · NOUTĂŢI · DESPRE NOI · ACTIVITATI · MEMBRI · GALERIE · PARTENERI · CONTACT   Web Design    
© 2024 Offroad Club Sibiu. Toate drepturile sunt rezervate. Realizat de hostvision.ro.
ABC Domenii CityMaps